Sopky, Maoři i termály – Nový Zéland

Objevte přírodní krásy úžasného ostrova Nový Zéland. Vydejte se s námi za majestátními sopkami i teplými termálními prameny. Cesty na Nový Zéland jsou spojené s poznáním domorodé maorské kultury stejně jako s adrenalinovými sporty v místech obklopených dechberoucí scenerií. Nenechte si ujít dovolenou snů a jízdu svého života. Jedinečné cesty na Nový Zéland jsou velkou výzvou, která stojí za překonání.

 

Severní ostrov: Maoři a horké lázně

Cesty na Nový Zéland vás určitě zavedou na severní ostrov, který je protkán maorskou kulturou. Navštivte jedinečné vesnice a seznamte se blíže s kulturou tohoto národa, jehož zvyky pomalu vymírají nebo se přizpůsobují stále více modernějšímu životnímu stylu.>

Kromě domorodých vesnic je pro severní ostrov typická geotermální aktivita. Vaše cesty na Nový Zéland by rozhodně neměly minout park Kuirau na západě města Rotorua, kde se nachází spousta gejzírů a jezírek s bublajícím horkým bahnem. I za studených večerů si v této oblasti můžete lehnout na zem. Krásné teplo, které proudí pod zemí vás příjemně zahřeje. Nenechte si ujít geotermální lázně, které zde vznikly díky pramenům o teplotě 33 až 43 °C. Blahodárně prý působí také proti artritidě a revmatismu.

 

Výstup na sopku Tongariro

S našimi zájezdy jsou cesty na Nový Zéland vždy okořeněny něčím speciálním. Jako na jiné planetě si budete připadat u kráteru sopky v národním parku Tongariro. Nachází se zde dvě z nejaktivnějších sopek světa – Ngauruhoe a Ruapehu. Celodenní okruh Tongariro Northern Circuit představuje jednu z nejpůsobivějších túr, které na Novém Zélandu můžete zažít. Majestátnost a obrovská síla případné sopečné činnosti se vám právě u kráteru sopky v parku Tongariro představuje v plné své kráse.

Cesty na Nový Zéland se neobejdou bez využití trajektu, který pluje z hlavního města Wellington na severním ostrově do malého města Picton na jižním ostrově. A když už vás osud zavane do Wellingtonu, byla by škoda toto moderní město, které bylo v minulosti několikrát zasaženo silným zemětřesením trochu neprozkoumat. S našimi zájezdy na Nový Zéland vám ukážeme jeho nejzajímavější místa. Za pozornost rozhodně stojí novogotická budova parlamentní knihovny a příjemným zpestřením je pozemní lanová dráha, která vede na kopec k městské botanické zahradě. Procházka po pobřežní promenádě a dobré pivo je samozřejmou součástí každé cesty na Nový Zéland.
Přestože se jedná o jedno z nejvzdálenějších míst od naší republiky, nebojte se cesty na Nový Zéland. S námi se budete cítit bezpečně, o vše bude postaráno a připravíme pro vás dovolenou přesně podle vašich představ.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×