Nejbělejší Whitsundays

Nejhezčí pláž Austrálie – Whithaven beach. Plachtění na lodi, vůně slané vody a šnorchlování u Velkého bariérové útesu.  74 malých tropických ostrůvků pokrytých bílým pískem. Najde se zde trail pro dobrodružné odvahy, který můžete podniknout. Také se můžete projít do lesnatého vnitrozemí a objevovat místní faunu, například varany. Kromě divoké přírody ale najdete také spoustu romantických plážích a pestrý svět pod hladinou nekonečného oceánu. A hlavně tyto ostrůvky již zasahují do Velkého bariérového útesu, takže se můžete těšit i na korály a barevné ryby. Tato oblast také patří k nejebezpečnějšímu sailování (plavby plachetnicí) na světě.

 

Plachtit na lodi dokonce můžete sami. Naučí vás tam, jak s jachtou pracovat a adrenalin a své schopnosti si můžete vyzkoušet sami. Přenocovat můžete v přístavu, doplnit si zásobu jídla a pití a být si tak vlastními pány. Kolem vás poplavou želvy a rejnoci, zkrátka máte nádherný výhled. Osobně jsem vyzkoušel (Karel Topič) a 3 roky po sobě se vracel a vždy to byla jedna z nej dovolených co jsem kdy zažil. Svoboda, plachtění, příroda, koupání, pláže máte jen pro sebe. Půjčit si můžete jachtu nebo katamarán a vždy to stojí za to. Šnorchlujete s želvami, barevnými rybami nebo delfíny, na některých plážích jsou korály, prostě ráj na zemi.

 

Kromě Whitsundays nesmíme zapomenout ani na Whitehaven Beach, kterou nesmíte vynechat, protože se nejmenuje Whithaven jen tak náhodou. Jedná se o velkou pláž, která sousedí se zálivem. Ten díky svému odlivu udělá z břehu White Heaven nádherné písečné duny, mezi kterými se můžete svobodně procházet.  CNN vyhlásilo tuto pláž za jedenáctou nejkrásnější na světě.  A my věříme, že i vy zůstanete v němém úžasu nad tou krásou. Ostrovy jsou většinou neobydlené a tak to jen umocňuje úžasný pocit, že jste často sami. Večer Vás čeká nebe plné hvězd a proč si třeba negrilovat večeři přímo na lodi?

 

Opravdu doporučuji jako životní zážitek a nej dovolenou, klidně i s dětmi. A nebojte se můžete mít loď sami pro sebe nebo zajistíme jen kajutu a budete mít na lodi posádku co se o vše postará. Už jen vyrazit…

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×