Návrat do západní Austrálie

V dubnu se uskutečnil zájezd do západní Austrálie. A jak to vypadalo mýma očima? Čtěte níže!

Cesta po Austrálii se nám pomalu rozbíhá, právě jsme dorazili do první zajímavé oblasti-Margaret River. Čím je známá? Úžasné vinice a skvělé pláže.

První den na pláži a během prvních pěti minut jsme viděli delfíny i rejnoky. Pláže v oblasti Margaret River opravdu paráda. Fotky níže jsou z úžasného dne v Broome, denní teplota 37, noční těsně pod 30 a voda má 30-31, ano je to moc.

 

Zpočátku jsme také navštívili místní vinice, kde nesměla chybět degustace. A navíc v nádherném prostředí. Po cestě jsme zvládli také kouzelné místo, Pinnacles v Nambung NP.

 

 

Nejlepší národní park západní Austrálie? Pro mě určitě minimálně aspirant na vítěze: NP Karijini. Odlehlý, ale o to víc úžasný! Teplota 30-35 stupňů, skvělé treky, vyhlídky, šplhání po skalách, unikátní terén i barvy a k tomu skvělé koupání na konci každého treku. V tomto období (duben) v parku bylo opravdu hodně much, asi si ani nedovedete představit kolik. Takže síťka na hlavu byla velmi užitečná. Ubytování na výběr v parku moc není, ale měli jsme ubytování dokonalé, luxusní stany, kde se nacházely kvalitní postele, skříně a veškerý nábytek, pouze kostra připomínala stan. Člověk byl tak součástí přírody, což vytváří fantastickou atmosféru. Naservírován nám byl steak z emu, vřele doporučuji. Treky zde mají různou náročnost až do klasifikace 5, kdy se leze po skalách, většina účastníků zvládla, klobouk dolů. Pro úplnost, východní část parku, více koupací, zde jsem si vzpomněl při odjezdu z parku, že jsem v sejfu ve stanu v rezortu zapomněl pas, takže jsme se museli vracet, ale zaplaťpámbu že jsem si vzpomněl, jinak by při vzdálenostech, které jsme najezdili během zájezdu, bylo jakékoliv vracení docela velký problém.

 

 

Když už jsme u toho ubytování, můžeme si rovnou ujasnit, jak to vypadá na našich zájezdech. Na všech zajišťujeme 3* hotely a motely, případně lepší. Často je součástí bazén, v Austrálii také často gril, kde si můžete na večeři udělat třeba klokaní maso, což samozřejmě také bylo. A pokud vám to zni divně, vězte, že v Austrálii je to jako u nás zvěřina a je to zcela běžné. Pikantní bylo, že u grilování klokaního masa kolem na zahradě motelu skákali klokánci živí.

 

Největší ryba na světě a největší podvodní zážitek? Whaleshark – velrybí žralok, se kterým jsme šnorchlovali v závěru zájezdu Úžasná západní Austrálie, neskutečný zážitek. Tato ryba dorůstá až 18 metrů, náš drobek měl 7-8 metrů, ale i to stálo za to. Mrkněte na fotky a přidejte se příští rok s námi!

 

 

Tohle je opravdu stručný výběr míst a zážitků, které vás na zájezdu čekají. Abyste se ale také mohli nechat překvapit, nebudu vám ukazovat všechny fotografie či sdílet všechny zážitky. Na ty si musí přijít každý sám, protože stejně tak, jako má každý jiné zážitky, každý zájezd je jiný. Skupinka cestovatelů právě na tomto dubnovém zájezdu byla skvělá, ničeho se nebála a zvládla spoustu výzev. Příště můžete vyrazit s CK i vy, ať už do úchvatné západní Austrálie, nebo jinam, kam vás zrovna instinkt povede. Já vám můžu slíbit, že každá cesta s námi je neopakovatelná a nezapomenutelná.

 

Tak co, už balíte kufry? Zájezd, který jsme absolvovali: ÚŽASNÁ ZÁPADNÍ AUSTRÁLIE.

Karel Topič

Majitel CK VIVA travel

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×