Cestování po Zélandu za nej národními parky

Na Novém Zélandu je možné obdivovat jedny z nejkrásnějších scenerií světa. Při svém cestování po Zélandu můžete celkem narazit na 14 národních parků, které vynikají neuvěřitelnou přírodou. Vypravte se s námi do některých z nich. Vezmeme vás za zlatými písky na nádherné pláže, navštívíme místa s fascinujícími výhledy na nejvyšší novozélandské horské štíty a při našem cestování po Zélandu se také necháme ohromit unikátní krajinou s fjordy.

 

Kde zanechal stopy Abel Tasman

Nejmenší národní park s rozlohou 22 000 hektarů nese své jméno po prvním Evropanovi, který Nový Zéland objevil.

Byl to holandský obchodník a cestovatel Abel Tasman, který na tento kouzelný ostrov vstoupil v roce 1642. Je po něm pojmenován nejen jeden z nejkrásnějších novozélandských národních parků, ale také ostrov, který od roku 1855 nese jeho jméno – Tasmánie.

Národní park Abel Tasman se nachází u pobřeží na severu jižního ostrova v blízkosti města Nelson a v těsné blízkosti městečka Motueka. Naše cestování po Zélandu začíná právě zde z jednoho prostého důvodu. Jsme na ostrově a tudíž toužíme po nezapomenutelných plážích a exkluzivním koupání, na které nikde jinde při cestování po Zélandu nenarazíte. Najdete tu mnoho krásných míst k táboření, koupání a spoustu možností pro nezapomenutelné zážitky spojené s pěší turistikou.

 

Nejvyšší štíty hor téměř na dosah ruky v Aoraki-Mount Cook

Přestože se jedná o ostrov, Cestování po Zélandu rozhodně není omezeno jen na pláže. Jsou zde také vysoké hory, o čemž vás velmi rychle přesvědčí národní park Aoraki-Mount Cook. Alpskou krajinu v pásmu nejvyšších novozélandských hor můžete obdivovat právě tady. Centrem tohoto parku je malá obec Mt. Cook, která představuje základnu pro nádherné túry. Nejkrásnější výhledy se vám naskytnou při výstupu na známou horskou chatu Mueller Hut.

 

Fiordland: za dech beroucími fjordy

Jako třešničku na dortu jsme si pro vás nakonec nechali národní park Fiordland, který leží na jihu jižního ostrova a patří mezi nejnavštěvovanější a pravděpodobně nejoblíbenější národní parky. Jedná se o jedinečný zážitek, který byste při cestování po Zélandu určitě neměli minout.

Fiorland je největší národní novozélandský park, kde se nabízí organizované plavby lodí fascinující zátokou, kterou zde vyryl ledovec, a kde téměř  kolmé stěny rostou přímo z mořské hladiny. Umocněte své cestování po Zélendu jedinečnou túrou. V této oblasti najdete celkem tři z novozélandských Great Walks: Routeburn track, Milford track a Kepler track.

Chcete-li si být jisti, že vám při cestování po Zélandu neunikne žádné výjimečné místo, vyberte si mezi jedinečnými zájezdy na Nový Zéland.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×