Austrálie, co navštívit?

Chystáte se na cestu do Austrálie? Pak máte v mysli určitě mnoho míst, které chcete navštívit. Austrálie je plná míst, která by jsme na své cestě neměli minout a navštívit je všechny by nám trvalo i několik měsíců. Která z nich tedy zařadit mezi ta nejlepší? 

 

Sydney – ačkoliv Sydney není hlavním městem Austrálie, je bezpochyby tím nejznámějším a nejnavštěvovanějším. Určitě ji zařaďte do svého cestovního plánu, jelikož je plná krásných míst a zdobí ji hned několik světově známých atrakcí jako Opera House nebo Harbour Bridge.

 

Gold Coast – další z lokalit v Austrálii, která stojí za zmínku a za návštěvu. Gold Coast je do dvou hodin letu ze Sydney a je to jedno z nejznámějších přímořských letovisek plné zábavy, atrakcí pro děti i dospělé a vše lemováno kilometry krásných pláží. Nedaleko leží také klidnější plážová oblast Sunshine COast, plno pláží a klidnější život, doporučujeme.

 

Blue Mountains NP – pokud dáváte přednost přírodě před plážemi, pak Vás určitě okouzlí NP Blue Mountains. Jen 2 hodiny jízdy ze Sydney a naskytne se Vám kouzelný pohled na Tři sestry – Three sisters, což je krásný hornatý úkaz a středobod Blue Mountains. Určitě si nechte nějaký čas na túry po Blue Mountains, je jich tam hned několik a všechny jsou dech beroucí.

 

Uluru – ve středu země se nachází to, co je pro nás ta pravá Austrálie. Rudě zabarvený písek, kilometry dlouhé dálnice bez známek života široko daleko, teploty až kolem 50°C a ikonické Uluru, což je největší pískovcový monolit na světě. Unikátní atmosféra i skvělé treky v NP Kata Tjuta. Západ slunce zde je neopakovatelný. A věřte, že zde není jen Uluru, velmi působivé jsou Olgas a samozřejmě Aboriginská kultura. O něco málo dálo (350 km) leží krásný NP, Kings Canyon, pokud máte čas, zařaďte rozhodně na Váš seznam.

 

Cairns – přístavní město na severu Austrálie, které na Vás dýchne svou tropickou atmosférou a také místo, odkud se už během dvou hodin lodí dopravíte ke světově nejznámějšímu a největšímu Velkému korálovému útesu! A nejen to, Cairns je obklopeno pralesy, NP Daintree, vodopády a bujnou zelenou vegetací, banánovými plantážemi a podívat se můžete i na krokodýly, klokany a další místní zvířectvo.

 

Melbourne – druhé největší australské město, které je nazýváno zahradním městem pro své nekonečné množství parků. Je to i místem, kde se každoročně pořádá nejznámější tenisový turnaj Australia Open, což je jedno z finančně nejnáročnějších období, kdy Melbourne navštívit. Za nás je největším lákadlem u Melbourne nádherná pobřežní cesta Great Ocean Road, se svými 12 Apoštoly a koalami v přírodě!

 

Tasmánie – pokud milujete dobrodružství a přírodu, pak určitě nevynechejte Tasmánii. Ostrov ležící jižně od Austrálie je plný nádherného přírodního bohatství. Několikadenní pěší túry po ostrově Vám poodkryjí druhou tvář Austrálie. Je to jako menší Nový Zéland, málo lidí, skvělé treky, rozhodně doporučujeme.

 

Fraser Island – největší písečný ostrov světa, unikát. Skvělá fauna i flóra, můžete zde jezdit jeepm po pláži i pralese, nejsou zde totiž cesty. Nádherné koupání v křištálových jezerech a duny bílého písku.

 

Darwin a Kakadu NP – báječný sever. Opět zaměřeno na přírodu, skvělé národní parky, tropické klima, vodopády, krokodýli, jezírka i termály. Aboriginské malby v jeskyních a unikátní atmosféra, pravá Austrálie. O něco dále také neskutečné parky jako Bungle Bungle nebo El Questro, kde se natáčel známý velkofilm Austrálie.

 

Whitsundays Islands – přes 70 krásných ostrovů, ráj pro sailování, bílé pláže, tropické podnebí, jedna z nejlepších lokalit pro výlet lodí (plachtění). Mimo jiné zde najdete také nejhezčí pláž Austrálie, Whithaven beach. Ostrovy jsou již součástí Velkého bariérového útesu a tak se můžete těšit i na skvělé šnorchlování.

 

Západní Austrálie – méně známá část Austrálie, ale možná ještě hezčí než východ. Větší vzdálenosti by Vás neměli odradit, budete mít často kouzelnou pláž jen pro sebe, narazíte na nádherné národní parky (jeden za všechny Karijini NP), vyrazit můžete do vinic Margaret River anebo se můžete těšit na ohromné množství zvířat, ať už na souši nebo ve vodě, zapomenout nesmíme ani na korálový útes Ningaloo a každoroční migraci velrybího žraloka.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×